Hvad skal jeg pakke med til spa

Spaophold og wellness

Bedste spaophold og wellness i Europa – altid opdateret med nyeste tilbud

Hvad skal du pakke med til dit spaophold?

Det gode ved at tage på spa ophold er, at det meste du skal bruge er allerede sørget for dig. Der er håndklæder, badekåber, tøfler, drinks, sæbe og dejlig ro og lækker stemning.

Dog er der et par ting der er gode at have med. Dette afhænger også lidt af om du skal være på spaopholdet i bare en dag, elelr om vi taler om en mini-ferie på et par dage. Eller går du all-in og tager en uge afsted?

Se listen nedenfor og vores bud på, hvorfor det er gode ting at pakke med i tasken / kufferten.

Se tilbud

Typiske spørgsmål og svar omkring spa og wellness ophold og miniferier

Hvor kan man tage på spaophold?

 • Hotel Alsik
 • Hotel Thinggaard
 • Kurhotel Skodsborg
 • Marienlyst Strandhotel
 • Sydthy Kurbad
 • HimmerLand Spa
 • Kragerup Gods
 • Strandhotellet Blokhus
 • Comwell Borupgaard
 • Comwell Kellers Park
 • Lübker Spa
 • Vejlefjord Hotel
 • Hotel Viking
 • Ruths Hotel

Hvad koster et spaophold?

Der kan være stor forskel på prisen på et spaophold. Vil du have en wellness-time eller to, eller vil du have en weekend hvor du har fri adgang til hele wellness-delen samt god mad og drikkelse? Det er en god idé at du gør op med dig selv hvilket slags ophold du vil have. Nedenunder har vi listet gennemsnits-prisen for et spaophold, hvor du ofte vil få aftensmad med i prisen, men hvor prisen er uden drikkelse.

 • Et spaophold med overnatning for 2 koster fra 1.500 kr
 • En spadag uden overnatning koster fra 250 kr

Hvad er forskellen på spa og wellness?

Ordet bruges mest til at beskrive en overordnet følelse af velvære, afslapning og ernæring.

Derfor er det mest korrekt at sige, at ‘spa‘ henviser til faciliteter, der bruges for at have det behageligt, og de faciliteter som føles godt på kroppen, mens ‘wellness‘ henviser til den overordnede følelse af velvære, afslapning og ikke mindst kost.

Hvad er spa?

Spa, kurbade og kursted bruges i flæng i forlængelse af hinanden. Det kan derfor være svært at adskille de to fra hinanden. Vi prøver her at give dig den bedste forklaring på forskellene på spa og wellness.

Spa bliver defineret som et varmtvandsbassin til kropsmassage med kraftig vandcirkulation fra siderne og luftbobler fra bunden. Det er opkaldt efter den belgiske kurby Spa, hvor et af romertidens mange kurbade indrettedes ved stedets varme kilder.

Kurbad er et kursted med for eksempel varme kilder, mineralholdigt kildevand, slamholdigt mudder eller adgang til havbadning.

Ordene bruges i dag særligt om hoteller og wellness faciliteter med forskellige behandlinger i samme ånd som tidligere tiders spa og kurbad.

Hvilket ophold skal jeg vælge?

Der findes masser af steder som kan give dig en skøb spa / wellness oplevelse. Vi har samlet nogle stykker nedenunder dette afsnit for at give dig nogle idéer. Forhåbentlig kan de give dig lidt inspiration til dit næste spa / wellness ophold.

Du kan vælge mellem et ophold på en enkel dag, eller et ophold over flere dage. Som regel er et spa wellness ophold over et par dage, for mange mennesker en weekend, hvor man kan koble af efter 5 lange arbejdsdage. Det er selvfølgelig også muligt at tage ophold længere end en weekend. Dette bestemmer man heldigvis helt selv.

1 dags total forkælelsesdag

Graviditetsmassage hos Helle Thorup i Århus.
Pris kr. 1.250,00 per. person Spadag for 2 med vin og tapas hos Kurbad Limfjorden
Pris fra. 818,00 for 2 personer Wellnessdag for 2 hos pause recovery studio
Pris fra. 1.095,00 for 2 personer SpaDag hos Lübker
Pris fra. 350,00 per. person

Spaophold med forkælelse

Spaophold på Kurhotel Skodsborg
Pris kr. 2.600,00 for 2 personer Spaophold på Ystad Saltsjöbad
Pris fra. 2.799,00 for 2 personer Spa & Gourmetophold på Marienlyst Strandhotel
Pris fra. 4.295,00 for 2 personer Luksus wellnessophold på Hotel Thinggaard
Pris fra. 2.896,00 for 2 personer

Må børn komme i spa?

Der findes flere steder der med glæde tager imod børn. Og det kan da også være rart at hele familien kan komme afsted på et dejligt ophold.

Der findes dog også mange steder som kræver at børn er fyldt minimum 15 år eller er ældre. Husk at tjekke det med stedet inden I booker og glæder jer for tidligt. Det er meget individuelt om spa og wellness steder, tager imod børn. Så heller være på den sikre side og ikke blive skuffet.

Hvilke spabehandlinger kan man få?

Det er forskelligt hvad de der bliver tilbudt af spabehandling fra sted til sted. Vi håber vi kan hjælpe lidt med at gøre det lidt mere overskueligt for dig på denne side.

Et spahotel tilbyder ofte behandlinger som massage, scrubs, ansigtsbehandlinger, indpakninger og forskellige manicurer, som du kan tilkøbe både før afrejse og under dit ophold. De individuelle behandlinger er dog populære, og du er kun sikker på at få dem, du virkelig gerne vil have, hvis du undersøger mulighederne hjemmefra og booker, før du ankommer.

Derudover finder du en række spafaciliteter på de forskellige steder, og det er vigtigt, at du undersøger, om stedets muligheder er noget for dig, inden du booker dit ophold.

Spa-faciliteter

Her får du en oversigt over de forskellige spa-faciliteter som du kan være opmærksom på inden du booker dit spa ophold.

Sauna

 • Finsk sauna: Typisk sidder man i et lille rum, som er opvarmet til mellem 70 og 100 grader (!). Der er forskellige temperaturer alt efter, hvor du er i rummet.
 • Infrarød sauna: Luften føles her ikke lige så varm som den finske sauna, men varmeeffekten er høj, når strålerne rammer huden. Den elektromagnetiske stråling, som er til stede i en infrarød sauna, er den samme type stråling som solen. Derfor varmer de dig helt op i dybden, hvilket giver øget blodcirkulation, løsner stive led og muskler, giver smertelindring og reducerer stress og træthed.
 • Saunagus:Saunagus er aromaterapi i en sauna. Ved saunagus gælder man vand eller is blandet med æteriske olier på saunaens glohede sten. Blandingen fordamper og spredes i rummet, hvor et håndklæde typisk bliver svunget for at give en større optagelse i kroppen. Effekten kan blandt andet være udrensning, forbedret immunforsvar og sænkning af blodtrykket.

  Soft sauna

  Her er noget for dig, der ikke bryder dig om høj varme. En soft sauna er en mild saune på 50-60 grader, som kombinerer saunaens og dampbadets fordele.

  Mineralsauna

  Her befinder du dig i et 40-50 grader varmt og tørt rum beriget med stærkt saltholdige mineraler. Når du indånder den saltholdige luft, opnår du terapeutiske effekter, som især har en positiv virkning på dine luftveje.
 • Spabade – Spabade er et varmtvandsbassin til kropsmassage med kraftig vandcirkulation fra siderne og luftbobler fra bunden. De varme temperaturer hjælper kroppen med at falde til ro.
 • Dampbade – De klassiske dampbade har som regel en luftfugtighed på omkring 100 procent. Du kan finde flere detaljer om hvad der inkluderes i et dampbade ved de forskellige ophold. Så tjek inden du booker dit spa ophold.
 • Bassiner – Du kan finde flere forskellige slags bassiner ved de individuelle ophold. Er du meste til udendørsbassin er dette bestemt også en mulighed. Blandt andre kan f.eks. nævnes: jacuzzi, koldtvandsbassin og forskellige andre muligheder. Tjek med stedet inden du booker.
 • Andre overvejelser – Mange spa-steder tilbyder andet end blot spa-bassiner og wellness, som du kan tage med i dine overvejelser. Er det vigtigt for dig, at der en særlig god restaurant på stedet, så du om aftenen kan blive forkælet i den gastronomiske verden? Så er dette bestemt en mulighed. Der findes mange spa og wellness ophold, som netop tilbyder en lækker menu, og også steder som har en lækker morgenmads-buffet. Igen, er dette selvfølgelig vigtigt at tjekke inden du / I booker opholdet, så alle ønsker bliver opfyldt.
  Det kan også være, at det er vigtigt der er et godt træningsrum, så den gode vane kan blive vedligeholdt mens man samtidig mediterer og slapper af.
  Er du til yoga, og skal der være mulighed for dette, er det også noget som du bør overvejer inden du booker.
 • Gode råd – Når du først har besluttet dig for at at komme afsted, så begynd at lave en liste. En plus og minus liste kan vi kalde det. Har du set et sted som du meget gerne vil besøge, kan du med denne liste tjekke af hvad opholdet indeholder. Så er det vigtigt for dig, at der er yoga og lækker restaurant, så kommer det på plus-listen hvis opholdet indeholder dette. Og sådan kan du fortsætte indtil dine kriterier er opfyldt. På denne måde finder du det perfekte sted for dig / jer. Vores tid er værdifuld,og det er selvfølgelig vigtigt at man booker det rigtig ophold for en selv.
Scroll to Top